مولکول های روی سطح مایع ظرفشویی چهار لیتری، خواص متفاوتی با مولکول های داخل آن از خود نشان می دهند. در حالی که نیروی حاصله بر مولکول های سطحی.
توسط مولکول های واقع در لایه ای به ضخامت شعاع عمل مولکولی، به سمت داخل مایع هدایت می شود. این نیروها را نیروهای کشش سطحی می نامند.
هر چه مولکول به سطح مایع نزدیکتر باشد، این نیرو بیشتر است. بنابراین، لایه سطحی قصد دارد مایع را فشرده کند و در نتیجه یک حالت کشش بر روی سطح آن ایجاد می کند و باعث می شود.
که این سطح مانند یک غشای الاستیک رفتار کند که به دنبال جمع شدن است (مساحت سطح تا حد امکان کاهش می یابد).
پدیده های سطحی مربوط به نیروهای کشش سطحی است، این نیروها باعث می شوند که سطح آزاد مایع، بسته به اینکه مایع ظرف را خیس کند یا نه، صاف نباشد بلکه صاف یا صاف باشد.نیروهای کشش سطحی با افزایش دما کاهش مییابد. همچنین به مواد محلول در مایع بستگی دارد. مثلاً حبابهای آب صابون که کشش سطحی آن کوچکتر از آب خالص است، ابعاد بزرگتری نسبت به آب دارند. از حباب ها تقریبا نامرئی هستند)
در تماس با گازها، مایعات سطح آزاد را کاهش می دهند، در تماس با اجسام جامد، این سطح می تواند کم یا زیاد شود، هنگامی که افزایش می یابد، می گویند.
مایع جسم جامد را خیس می کند، زمانی که کاهش می یابد، می گویند که ما رطوبت داشته باشد نیروهای کشش سطحی در پدیده موئینگی آشکار می شوند.
لوله های با قطر بسیار کم را لوله های مویرگی می نامند، هنگامی که لوله مویرگی در مایعی غوطه ور می شود که آن را خیس می کند، مایع از لوله بالا می رود و سطح آزاد مایع شکل مینیسک قاشق ها را به خود می گیرد.
هنگامی که لوله مویرگی توسط مایع خیس نمی شود، مایع ته نشین می شود و سطح آزاد آن به شکل منیسک نرم در می آید.
نقطه جوش دمایی است که در آن فشار بخار یک مایع با فشار خارجی اطراف مایع برابر است. بنابراین نقطه موج یک مایع به فشار اتمسفر بستگی دارد. زمانی که نقطه جوش کمتر می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.